Yggdrasil 2016

Norges viktigste konferanse om digitale brukeropplevelser, Yggdrasilkonferansen 2016 gikk av stabelen i Sandefjord 11. – 12. april.  To lange, fine dager proppfulle av foredrag, workshops og ikke minst – fine samtaler med kloke, digitale hoder i bransjen. Vi i Sosialt sett var inviterte for å holde foredrag, og benyttet oss selvsagt av muligheten til å lage en spesialepisode hvor vi intervjuet seks av de fantastiske foredragsholderne.

 

Foredrag om Sosialt sett

I foredraget vårt fortalt vi om strategien for Sosialt sett, hvilke tanker som ligger til grunn og hvorfor vi har tatt de valgene vi har tatt. Vi viste publikum prosessen med å lage én episode i en podcast, fra idédrodling, strategi og planlegging, til praktisk gjennomføring, redigering og publisering og spredning av episoden. Vi delte informasjon om hvilket teknisk utstyr vi bruker for å spille inn episodene våre (etter svært gode anbefalinger fra flinke Robert Shaw i podcasten Inkubatoren), og vi ga helt konkret informasjon om hvilke programmer vi bruker i fasene for idémyldring, planlegging, gjennomføring og etterarbeid – alt veldig strukturert og informativt.

Målet var at tilhørerne skulle sitte igjen med en følelse av at det ikke er så teknisk vanskelig å lage en podcast, og så lenge man gjør sitt for å ha god lyd (utstyret) og skaper godt innhold i episodene sine, så er det å lage podcast en forholdsvis enkel sak.

 

Skjermbilde 2016-04-17 kl. 11.21.47

Nettopp det at dette er enkelt – og gøy, det demonstrerte vi også ved å rigge oss til i hotellbaren med utstyr og noen av de spennende foredragsholderne. Vi spilte inn små snutter med seks foredragsholdere og laget vår niende episode av Sosialt sett. Da vi kom hjem laget vi en kort intro og en avslutning – et voilà; episode 9 – En sniktitt på fremtiden var fiks ferdig som et lite referat og et minne fra Yggdrasil. Forhåpentligvis til glede for alle dem som var på årets Yggdrasilkonferanse, men også for mange som ikke kunne delta i år. Kanskje flere får lyst til å delta neste år?

 

Takk for oss, Yggdrasil – vi har lært mye nytt, blitt inspirert og ikke minst; møtt utrolig mange bra folk! Vi har også fått mersmak på «live-podkasting» fra konferanser, så dette gjør vi gjerne igjen!

Astrid Valen-Utvik

Astrid er den positive siviløkonomen fra NHH med arbeidserfaring innen salg, ledelse og rekruttering. Astrid ble i 2012 kåret til en av Norges mektigste kvinner innen media og kommunikasjon og ble i 2016 kåret til Årets Ildsjel på Social Media Days. Kommunikasjonsbyrået Valen–Utvik as er opptatt av bedrifters hverdagskommunikasjon. Astrid er en tydelig stemme i fagmiljøet rundt sosiale medier, og holder workshop, foredrag og kurs i tillegg til arbeidet for deres faste kunder. Mer her: www.valen-utvik.no

No Comments

Post a Comment