Episode 46 – Falske nyheter og en bønn til journalister

Kjære journalister, dere trengs som aldri før! Når begge sider av samfunnsdebatten roper ut «FAKE NEWS» til alt de ikke er enige i, blir det veldig vanskelig å være oss. Oss folk flest, altså. Hvem skal vi tro på og hvordan skal vi vite hva som er sant? Kan utfordringen med fake news rett og slett bli redningen for mediabransjen og journalistyrket? Vi trenger noen som kan fremstå med tillit og troverdighet, og som er sitt etiske kompass bevisst.

 

 

Artikler og ting vi snakket om i denne episoden;

 

 

Ukens #Sosialtsett-tema er særs aktuelt, og diskuteres flittig. I denne saken går Espen Teigen på nytt ut, denne gangen mot PR-rådgivere, og mener at fleres påstand om at Sylvi Listhaugs facebookside kan bli et ekkokammer og kan bli problematisk for demokratiet, er et angrep på Facebook som medie for ‘folk flest’ og at ‘godhet er forbeholdt venstresiden’. I dette tilsvaret fra Preben Carlsen i Trigger, presiserer han at «Godhet er for alle».

 

T A K K  for at du hører på oss! Vi setter stor pris på at du rater oss på iTunes! Følg oss gjerne i alle sosiale kanaler, og kast deg inn i diskusjoner, fortell oss hva du synes og tips oss om temaer du vil vi skal snakke om. Vi vil at alle skal være med og påvirke ‪#‎sosialtsett‬!
 

Du finner Sosialt sett på FacebookInstagramTwitter og Snapchat: sosialtsett.
 
Mer om Heidi på www.flyas.no og mer om Astrid på www.valen-utvik.no
 
Intro/outro – musikk av https://soundcloud.com/dj-nvu (Astrids sønn, Noah, 13 år).
 

Date

26. februar 2017